Gratis Of Goedkope Linkbuilding? Kosten Zijn Onvermijdbaar - Linkbuilding

Published Mar 02, 22
10 min read

Linkbuilding: De Complete Uitleg [2022] - Linkbuilding

Het geeft aan hoe vaak een bepaald woord voorkomt in vergelijking met dezelfde woorden in andere teksten. Search engines gaan deze technologie toepassen om te bepalen wat het onderwerp is van een tekst en hoe relevant deze is voor andere documenten op het internet. Tip: Je zou kunnen denken dat deze techniek ook gebruikt kan worden om aan ‘keyword stuffing’ te doen.

Waarschuwing: zulke over-optimalisatie wordt door Google afgestraft Deze factoren worden ook door een van de relevantste SEO websites (Moz) uitgebreid besproken. Wil je meer weten over offpage-SEO? Neem dan zeker eens een kijkje op Moz. com. We kunnen aannemen dat als al deze factoren dezelfde waarde toegekend krijgen, het zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de backlinks zullen zijn die jouw website hoger doet scoren dan de website van je concurrenten.

Door aan linkbuilding te doen is het vaak zo dat je in contact komt met andere, voor jouw doelpubliek relevante websites of blogs. Het initiële doel van een linkbuilding strategie is uiteraard het vergaren van een backlink. Het is echter mooi meegenomen dat je met deze strategie ook langdurige zakenrelaties kunt uitbouwen (j line webshop).

Dat kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer je content publiceert die doorslaggevend is of zorgt voor een nieuwe kijk op bepaalde aspecten van je sector. Dit zal er waarschijnlijk voor zorgen dat je je concullega’s veel gemakkelijker kan overtuigen om backlinks te plaatsen naar jouw website. kwalitatieve linkbuilding. Een ander voordeel is het .

Maar als je een backlink krijgt van een uiterst populaire website in je branche kan dit er ook voor zorgen dat je ook een enorme stijging ziet in het aantal bezoekers op je website, een andere factor die meespeelt in het verhogen van je SEO score. 2. Afstraffingen door Google Zoals eerder aangehaald zijn er altijd wel SEO bedrijven die op slinkse wijze het Google zoekalgoritme gaan manipuleren.

Ook voor het vergaren van backlinks kan je afgestraft worden wanneer: De website waarop deze backlinks staan hebben qua inhoud weinig gemeen met jouw website De website waarop deze backlinks staat van lage kwaliteit is De backlinks zelf als onnatuurlijk overkomen De pagina waarop deze backlinks staan meerdere keren dezelfde link bevat Om van een relevante backlink te kunnen spreken, is het logisch dat de pagina waarop de backlink staat (gedeeltelijk) hetzelfde onderwerp behandelt als de pagina waar de backlink naar doorgestuurd wordt.

Google wilt haar gebruikers immers de best mogelijke content aanbieden. Een backlink die geen meerwaarde biedt aan haar gebruikers zal dus door Google geen waarde meekrijgen. Krijgt een website meermaals zulke ‘slechte’ backlinks, dan kan Google dit zelfs gaan afstraffen. Zeker wanneer het algoritme merkt dat je extra verkeer wilt verkrijgen via backlinks op populaire doch niet-gerelateerde websites.

Linkbuilding Technieken Waar Je Vandaag Mee Aan De Slag Kan! - Linkbuilding

Dit soort pagina’s heeft maar weinig waarde voor Google’s gebruiker, deze zal dan ook minder gewicht geven aan de backlinks op de site en je Google ranking score zal naar alle waarschijnlijkheid zelfs dalen. Google zet tegenwoordig meer in op het controleren van de content op websites. Dit mede door de BERT en EAT updates die recent door Google in het leven werden geroepen.

Integendeel, zulke herhalingen kunnen voor de gebruiker zeer vervelend zijn. Wie wil er nu een blog of tekst lezen waar deze 10 keer onderbroken wordt om jouw aandacht af te leiden naar een ander artikel. Zulke links moeten natuurlijk overkomen. Wel kan een mogelijke herhaling in sommige gevallen een meerwaarde bieden voor een eindgebruiker, bv.

Vooraleer we de mogelijke afstraffingen overlopen, kunnen we stellen dat bij linkbuilding steeds op een menselijke manier moet worden afgewogen of een backlink nu een waarde kan bieden aan jouw bezoekers. Ook wordt algemeen aangenomen dat je je maar beter houdt aan de richtlijnen die Google heeft opgesteld. Eenmaal je door Google wordt afgestraft is het moeilijker om jouw reputatie van voorheen terug op te bouwen.

Net zoals bij backlinks op pagina’s waar content kwaliteitsloos blijkt te zijn, zal de algemene kwaliteit van deze backlinks heel laag zijn. Hier gaat Google ervan uit dat deze verworven backlink er niet uit zichzelf op terecht is gekomen. Volgens deze ideologie zal er enkel naar jou gelinkt worden als jij een bepaalde relatie hebt met derden in je sector of dat net jouw blogpost/pagina zoveel waarde biedt dat deze van nature links aantrekt.

Zo zal een Engelstalig SEO bedrijf in normale omstandigheden niet gaan linken naar een Spaanse website. Uiteraard zal dit principe niet op elke sector van toepassing zijn, maar over het algemeen wordt dit wel gebruikt om de waarde van een backlink te bepalen. Ook het overdreven en wederzijds vergaren van backlinks wordt afgestraft.

Collega’s in het betreffende werkgebied die elkaar over de jaren hebben leren kennen zullen natuurlijk meer geneigd zijn om naar elkaar te linken. Dit is echter een groot valkuil dat vaak voorkomt bij linkbuilding strategieën. Na verloop van tijd zal deze uitgegroeide zakenrelatie niets anders zijn dan een manier om snel en gemakkelijk backlinks bijeen te sprokkelen.

het effectief verdienen van zulke backlinks. Probeer dus enkel organische en natuurlijke backlinks te vergaren zodat jouw bezoekers of eindgebruikers steeds via deze backlinks kunnen profiteren van echte waarde. Een derde fout die je zeker moet voorkomen en die door Google tevens zeer hard en vrij snel wordt afgestraft is linkspam.

Linkbuilding: Hoe Werkt Het En Wat Zijn De Voordelen In 2022? - Linkbuilding

Dit bijvoorbeeld bij over-geoptimaliseerde anchor-tags die vaak voorkomen in de beoordelingen op een blog/forum, vaak gecombineerd met een comment die niet echt bijdraagt tot de discussie. Als deze blog dan nog eens niet relevant is voor jouw website, ben je helemaal verkeerd bezig. Ook hier wijzen we er nogmaals op dat backlinks natuurlijk vergaard moeten worden.

Wanneer je deze strategie toepast is de kans dan ook groot dat je door Google afgestraft wordt en zal je dus je Google ranking zeker niet zien stijgen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat wanneer je af en toe een reactie plaatst op een zeer relevante blog binnen je sector dit een waarde kan beteken voor je ranking. j line theelichthouder.

Dit zolang jij door het plaatsen van die link de gebruikers van beide websites waarde biedt. Als laatste halen we de betaalde links aan. Veel SEO experten menen dat betaalde links vaak een slecht idee zijn wanneer je jouw linkbuilding verder wilt uitbouwen. Ook Google zelf werd al eens slachtoffer van deze foute linkbuilding strategie, en strafte daardoor zichzelf af.

Lees het volledige artikel: Searchengineland - Google penalizes Japan Het betalen voor een backlink is iets waar Google geen voorstander van is, maar het kan de strategie nu eenmaal niet afstraffen zolang de backlink de gebruiker waarde biedt. Zo kan je bijvoorbeeld betalen voor het plaatsen van een artikel op een bekende website met hoge relevantie.

2. 2. Hoe detecteer ik deze afstraffingen? Het detecteren van een ‘Google penalty’ kan je steeds doen via het platform Google Search Console. Hiermee kan je trouwens alle SEO bestraffingen opsporen, niet alleen de afstraffingen voor slechte backlinks. Je vind deze bestraffingen terug onder de notificaties. Belangrijk om weten is dat Google twee soorten bestraffingen geeft.

Aan de andere kant heb je de algoritmische bestraffingen die vaak terugkomen wanneer de bestraffing samenvalt met een update van Google’s zoekalgortime. Dankzij die update wordt je site dan plots wel afgestraft, terwijl dit hiervoor niet het geval was (j line kippen). Over de algoritmische bestraffingen hoef je je niet al te veel zorgen te maken.

Zou dit echter wel het geval zijn dan kan je daarna nog steeds enkele bekende SEO websites raadplegen om te achterhalen wat die nieuwe update juist betekent en waarom deze afstraffing dus plaatsvond. Zo heb je bijvoorbeeld Matt Cutts, het voormalig hoofd van het Google’s webmaster spamteam. Deze heeft steeds een opinie over de impactvolle updates van Google.

Wat Is Linkbuilding En Hoe Krijg Je Meer Backlinks Anno 2022? - Linkbuilding

2. 3. Hoe kan ik deze afstraffingen rechtzetten? Er zijn enkele manieren om deze afstraffingen recht te zetten. Zo kan je bij Google Search Console steeds verifiëren welke links jouw website vergaart heeft. Als er daarbij een probleem opduikt, zal Google een waarschuwing geven en toelichten wat het probleem juist is.

We zeggen nu ‘jouw fouten’, maar het kan evengoed zijn dat je een afstraffing krijgt omdat je al een te lange tijd de links naar je website niet hebt gecontroleerd waardoor er misschien doorheen de tijd een hele hoop niet-relevante en kwaliteitsloze backlinks ontstaan zijn. Je kan in Google Search Console bekijken hoeveel links je hebt en van wie die zijn gekomen (J-Line winkel).Ook jij kan een deel van het probleem zijn. Jij hebt misschien in het verleden eens gelinkt naar een website die nu niet meer up-to-date blijkt te zijn of is geëvolueerd naar een gebruiksonvriendelijke en misleidende website. Dit soort links naar derden kan je dan maar best verwijderen. Denk steeds aan jouw gebruiker, hoe waardevoller de link is voor je gebruikers, hoe waardevoller deze ook is voor Google.

functravel.com/" >Cheap Flights Waarom is dit zo handig? De belangrijkste reden is dat je zelf niet kunt achterhalen of de pagina waarnaar je verwijst wel een waarde biedt die relevant is voor jouw website. Je wilt met andere woorden zeggen aan Google dat je niet weet of die link wel degelijk een waarde biedt voor je website.Stel bv. dat je een banner koopt op een bekende website in de hoop meer bezoekers naar je website te halen. Volgens Google dien je zulke links ook een ‘no-follow’ mee te geven. Het idee hierachter is dat men geen voordeel zou mogen halen in de organische zoekwoordresultaten (niet-betaalde zoekwoorden) bij het aankopen van een online advertentie.

In dat geval kan je steeds de website eigenaars contacteren met de vraag of zij jouw link willen verwijderen. In vele gevallen zullen zij dit geen probleem vinden, zeker wanneer deze website eigenaars de link er niet zelf hebben opgeplaatst. Krijg je geen reactie op je vraag om de link te verwijderen dan kan je nog altijd het heft in eigen handen nemen door de backlinks in jouw Search Console te verwijderen - J-Line winkel.Hier speel je dus maar best op in. Je moet je vandaag de dag geen zorgen maken om door Google bestraft te worden wanneer je een gezonde, natuurlijke linkbuilding strategie toepast die jouw bezoeker een toegevoegde waarde biedt. Zolang je dit in het achterhoofd houdt, zal je niet afgestraft worden.

Heeft Linkbuilding Nog Wel Zin? - Linkbuilding

Houdt dus de backlinks van derden in de gaten en verwijder de slechte backlinks zo snel mogelijk. Ook link je best zelf alleen maar naar bedrijven of websites die binnen je sector belangrijk zijn en die zelf ook kwalitatieve content aanbieden. Meer weten? Download hier gratis het 'Alles over linkbuilding' e-book.

linkbuilding Wat is linkbuilding? Geschiedenis zoekmachines Om goed uit te kunnen leggen wat linkbuilding is, neem ik je even mee in de geschiedenis van zoekmachines. Bij het ontstaan van de verschillende zoekmachines werd er gekeken naar de content op een website. Hierbij telden de zoekmachines het aantal keer dat een woord op een pagina voorkwam en toonde aan de hand van dit cijfer de beste pagina.

Deze aanpak heeft dit bedrijf marktleider gemaakt - kwalitatieve linkbuilding. Google telde namelijk niet hoe vaak een zoekwoord werd getoond op een website, maar hoe vaak er vanuit andere websites werd gelinkt (backlink) naar een pagina. Het woord dat linkt naar een andere pagina (anchortekst) werd gezien als het zoekwoord. Door deze aanpak was Google in staat om meer relevante pagina’s te tonen dan de concurrenten.

Zoals in een goede democratie geldt: hoe meer stemmen een website ontvangt, hoe hoger een website vertoond zal worden in de zoekmachine resultaten. Door recente updates is naast het aantal ‘stemmen’ ook de kwaliteit van de stemmen een sterk meewegende factor. Wanneer een website met hoge autoriteit verwijst naar jouw website telt deze stem zwaarder mee dan wanneer een middelmatige website naar jouw website verwijst.

Wat is het voordeel van linkbuilding? Hoger in zoekresultaten Sinds het ontstaan van Google zijn er enorme veranderingen geweest in het algoritme en zijn er al enkele grote updates doorgevoerd. Linkbuilding. Momenteel zijn er meer dan 200 aspecten in Google’s algoritme die bepalen wat de meest relevante pagina’s zijn om weer te geven.

Navigation

Home

Latest Posts

Deur Beveiliging

Published Sep 18, 22
6 min read

Beveiliging Woningen

Published Sep 09, 22
10 min read

Wat Betekent Backlinks?

Published May 18, 22
7 min read